ADANA / ÇUKUROVA - Yunus Emre İlkokulu

0.322.2392808
Belediye Evleri Mahallesi 84176. Sokak No 7 Çukurova/ADANA
Vizyon
OKULUN ÇEVRE ŞARTLARI VE EKONOMİK YAPISI DİKKKATE ALINARAK MÜFREDATI EN UYGUN ŞEKİLDE UYGULAMAK, VATANINI VE İNSANINI SEVEN, ÜLKEMİZİN BAĞIMSIZLIĞINI SAVUNAN VE İSTENİLEN BAŞARIYA ULAŞACAK BİREYLER YETİŞTİRMEK İDEALİMİZDİR.
Misyon
BAŞARIYI KENDİMİZE YÜREĞİMİZ KADAR YAKIN BİLİP, TEMBELLİĞİ VE REHAVETİ DAĞLARIN ARKASINDA TUTMAK İDEALİMİZ.
Başarılar
Okulumuz, 2011-2012 eğitim öğretim yılı sonunda SBS sonuçlarına göre ilçe ortalamasındadır. İlçemiz Adana genelinde başarı sıralamasında öndedir. Önümüzdeki yıllarda eksikliklerimizi biran önce tamamlayıp velilerimizin de desteğiyle başarı grafiğimizi en üst noktalara taşımayı hedeflemekteyiz.
Öğretim Şekli :İkili Öğretim.
07:20 - 12:10 Sabahçı Devre 12:20 - 17:10 Öğlenci Devre
Klima.
Her yöne ulaşım mevcuttur.Ulaşımı en kolay olan okulardan biridir.
Yerleşim Yeri
Okulumuzun iki polis lojmanı arasında bulunması sebebiyle öğrencilerimizin çoğu bu lojmanlarda kalan polislerimizin çocuklarıdır. Okul çevresi hızlı bir binalaşma göstermektedir. Nüfus yoğunluğu giderek artmaktadır. Öğrenci velileri ağırlıklı olarak memur kesim olduğundan ortalama yaşam standardı çok yüksek değildir. Ancak çok yoksul denebilecek kesim de yok denecek kadar azdır.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Okulumuz il ve ilçe merkezindedir. Ancak eski il merkezi diye bilinen Çarşı´ya ve eski yerleşim yerlerine uzaklığı yaklaşık 12 Km. dir.