T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ADANA / ÇUKUROVA - Yunus Emre İlkokulu

GÜLÜMSETEN DAVRANIŞLAR PROJEMİZ BAŞLADI...

Okulumuzda uygulayacağımız bu projeyle ödül yöntemini kullanarak öğrencilere olumlu davranışlar kazandırmayı hedeflemekteyiz. Çocukların sınıflarını ve okulu temiz tutmaları, arkadaşları ve öğretmenlerine karşı saygılı olmaları, okul eşyalarını özenli kullanmaları, sorumluluklarını yapmaları vb istendik davranışları öğrenmeleri ve devam ettirilebilmeleri için bu davranışların ödüllendirilmesi son derece önemlidir. Okulumuzda öğrencilerin olumlu davranışlarını ödüllendirerek kendilerinden beklenen davranışları fark etmelerini ve bunları devam ettirmelerini sağlamaya çalışacağız. Ayrıca ödüllendirme ile öğrencilerimizin benlik saygılarının geliştirmeyi ve güzel duygular yaşamalarını sağlamayı amaçlamaktayız.

PROJENİN HEDEFLERİ:

1-Öğrencilere olumlu davranışlar kazandırmak.

2-Okulda argo söz, lakap takma, saldırganlık vb davranışları önlemek.

3- Öğrencilerin çevreyi temiz tutma, koridorda koşmama, eşyaları özenli kullanma gibi okul kurallarına dikkat etmelerini sağlamak.

4-Öğrencilerin kendilerinden beklenen davranışları fark etmelerini sağlamak.

5-Öğrencilerin ödüllendirmeyle olumlu duygular yaşamalarını, benlik saygılarının ve özgüvenlerinin gelişmesini sağlamak.

6-Öğrencilerin sorumluluklarını daha iyi yapmalarını sağlamak.

7-Okuldaki davranış problemlerini azaltmak.

8- Okul başarısını arttırmak.

PROJENİN KAPSAMI : Yunus Emre İlkokulu sabahçı devre öğrenci ve öğretmenlerini kapsar.

PROJE UYGULAMA İÇERİĞİ

• Proje kapsamında okullarda tüm öğretmen, öğrenci ve veliler proje içeriği hakkında (toplantı, yazı,web siteleri vb.) bilgilendirilecektir.

• Bütün sınıflara projenin işleyişiyle ilgili bilgilendirme yapılacaktır yazılar asılacaktır.

• Sınıfın yıldız öğrencisi ve okulun yıldız sınıfı olma kriterleri somut olarak yazılıp öğrencilere ve öğretmenlere bilgi verilecektir.

• Her ayın son haftası sınıfın yıldız öğrencisi ve okulun yıldız sınıfı belirlenen kriterlere göre seçilecektir. En çok gülen yüz kartı kazanan öğrenci sınıfın yıldız öğrencisi, en çok gülen yüz kartı kazanan sınıf da okulun yıldız sınıfı seçilecektir. Gülen yüz olumlu davranış kartını  okuldaki bütün öğretmenler, yöneticiler olumlu davranışı sergileyen öğrenciye verecektir.

• Ayın yıldız sınıfının fotoğrafları öğretmenleriyle birlikte çekilip okulun panosunda o ay boyunca sergilenecektir.

• Seçilen sınıf seminer salonunda patlamış mısır ikramıyla film izleyecektir

• Sınıfın yıldız öğrencisi seçilen öğrencilerimiz için belge hazırlanacak ve aileleri de okula davet edilerek her ayın son Pazartesi günü istiklal marşı töreninde bu belgeler verilecektir.

• Yıldız öğrencilerin fotoğrafları çekilip okulun 1. Katındaki panosunda o ay boyunca sergilenecektir.

• Uygulama ile öğrencilerin olumlu davranışlarının ödüllendirilerek, istendik davranış değişikliği kazanmaları ve olumsuz davranışların azaltılabilmesi için tüm yönetici ve öğretmenler tarafından takip edilecekti.

-PROJENİN SÜRESİ:

09.10.2023-14.06.2024 Proje uygulama sürecinde alınan olumlu dönütler doğrultusunda uygulama süreklilik kazanacaktır.

-PROJENİN DEĞERLENDİRİLMESİ:

Her ay düzenli olarak öğretmen, öğrenci görüşleri anket vb. araçlar yoluyla tespit edilecektir. Ortaya çıkan sonuçlar 2.dönem başı öğretmenler kurulunda değerlendirilecektir.

Gülen Yüz kartları görselleri ve projemizin detayları için   TIKLAYINIZ...

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 16.10.2023 - Güncelleme: 20.10.2023 08:47 - Görüntülenme: 201
  Beğen | 17  kişi beğendi